JANATA BANK WRITTEN TEST QUESTIONS

JANTA BANK WRITTEN TEST FOR RECRUITMENT OF SR. OFFICER
ENGLISH:-
Fill in the blanks (26-30) with appropriate words-
26. You must cut___your expenditure
a) with b)at c) down d) out e) None of them
27. He and his friend ___arrived
a) has b) have c) will d) shall e) None of them
28. I wish I ___millionare
a) am b) was c) is d) were e) None of them
29. ____all his attempts to solve the problem, he failed.
a) after b) because c) despite d) before e) None of them
30) We like people___speak __truth
a) Who, the b) whom, whole c) Whose, always d) whom, the e) None of them
Direction:- Select the correct spelling of the word in CAPITAL letters.(31-35)
31. REPURCUSION
a) Repercusion b) Repercussion c) Repurssion d) Repurcusion e) None of them
32. COMMISION
a) Commison b) Comission c) Commission d) Comision e) None of them
33. ACCOMODATION
a) Accommodation b) Acomodation c) Acommodation d) Accommodasion e) None of them
34. SUCESSFUL
a) Sucessful b) Suceesful c) Successful d) Successful e) None of them
35. ILLEGIMATE
a) Illegitimate b) Illeitimate c) Illegetimate d) Illegitimat e) None of them
Choose the word which is most nearly similar in meaning to the word in CAPITAL Letter
36. DILLIGENT
a) laid back b) large c) Industries d)lethargir e) None of them
37) INFLATED
a) Exorbitant b) Reasonable c) Sensible d) low e) None of them
38) INGENUOUS
a) Sophisticated b) Clever c) cunning d) devious e) None of them
39) ENHANCE
a) doubt b) Improve c) Indolent d) agree e) None of them
40) HYPOTHETICAL
a) logical b) Alternative c) assumed d) reasonable e) None of them
Direction:- Choose the word which is most nearby opposite in meaning to the word in CAPITAL Letter (41-45)
41) DEBACLE
a) decide b) success c) similar d) spurious e) None of them
42) UNTENABLE
a) Indenfensible b) weak c) sustainable d) shaky e) None of them
43)  EXPEDITE
a) accelerate b) advance c) rush d) impede e) None of them
44) LETHAGIC
a) energelic b) lazy c) indifferent d) bored e)None of them
45) BONA-FIDE
a) Honest b) Pune c) Similar d) Spurious e) None of them
Pair of Words
46) RACQUET:TENNIS
a) driver:spring board b) Horse:polo c) Bat:cricket d) Gun:Hunting e) None of them
47) SQUARE:CUBE
a) Triangle:Hexagon b) Trapezoid:quadrangle c) Circle:Sphere d) Addition:subtraction e) None of them
48) CLOTHES:LUGGAGE
a)Baggage:train b) Package:post office c) Documents:briefcase d) Airmail:mail carrier
e) None of them
49) GOVERNMENT :TAX
a)Student:fees b)Orange:price c) Company:profit d) Chairman:parliament e)None of them
50) DEGREE:TEMPERATURE
a) Ounce:Weight b) Tathom:volume c) Mass:Energy d) Height:Heat e) None of them

Answers: 26) c, 27)b, 28)d, 29) c, 30)a, 31) b, 32) c, 33) a, 34)d, 35) b, 36)c, 37) a, 38) c, 39) b, 40) c, 41) b, 42) c, 44) d, 45)a, 46)c,47)c, 48)c, 49)c, 50)a.
Post a Comment